Doorbraak voor de Kalahari-Bosjesmannen 5 september 2011

"Bosjesman-meisjes genieten van het water uit de put in Mothomelo."
"Bosjesman-meisjes genieten van het water uit de put in Mothomelo."

© Vox United/Survival

De Kalahari-Bosjesmannen in Botswana vieren dat ze voor het eerst in 9 jaar weer water uit de boorput in Mothomelo kunnen drinken.

Na de historische uitspraak van het Botswaanse hooggerechtshof in 2006, waarin de rechters oordeelden dat de Bosjesmannen uit het Centrale Kalahari Natuurreservaat het recht hebben om binnen het reservaat te leven, is dit een veelbetekenende stap richting de volledige terugkeer naar hun voorouderlijk land.

Ondanks het winnen van deze rechtszaak in 2006, de langstlopende rechtszaak in de geschiedenis van Botswana, heeft het gerechtshof pas in januari 2011 het fundamentele recht op water aan de Bosjesmannen toegekend. Nu, met behulp van de NGO Vox United is de boorput in Mothomelo weer aangeboord en is er een pomp op zonne-energie aangelegd.

Lees het volledige nieuwsbericht op de Engelstalige website van Survival International

Er komt weer schoon drinkwater uit de boorput in Mothomelo:

Kua-meisje geniet van het water:

 

nieuwsbericht delen

 

Kom in actie. Help de Bosjesmannen

Ook jij kan rechtstreeks bijdragen aan het verbeteren van de levensomstandigheden en de toekomstperspectieven van de Kalahari Bosjesmannen.

  • Een brief schrijven aan de president van Botswana is heel eenvoudig. Download en print onze voorbeeldbrief, onderteken en verstuur per post. Een brief met de post sturen is altijd effectiever dan een e-mail sturen.
  • Stuur een kopie van uw brief naar de Ambassade van Botswana in Brussel: Avenue de Tervuren 169, B-1040 Brussel, België en/of het Consulaat van Botswana in Amsterdam, Keizersgracht 310, 1016 EX Amsterdam, Nederland.
  • Stuur de brief ook naar de Braziliaanse ambassade in Den Haag, aan de Tweede Kamer en/of het Europees Parlement.
  • Doneer. Elk bedrag, hoe klein ook, helpt ons doelgericht campagne voeren.
  • Weinig geld/weinig tijd? Deel onze berichten op Facebook, onderteken onze petities of lees onze nieuwsbrief – dit zijn ook zeer doeltreffende manieren waarop je ons werk kunt ondersteunen.
  • Steun onze reisboycot naar Botswana.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte: meld je aan voor onze Engelstalige mailings:

Meld u aan voor onze nieuws feed:

 

of volg ons online:

Nieuwsarchief