Indiase overheid beschuldigd van grove nalatigheid op gebied van bosbeleid 11 oktober 2011

"De Dongria Kondh demonstreren tegen mijnbouwbedrijf Vedanta Resources, Niyamgiri, India"
"De Dongria Kondh demonstreren tegen mijnbouwbedrijf Vedanta Resources, Niyamgiri, India"

© Survival

Drie deskundigen hebben kritiek geuit op een overheidsorgaan vanwege het ’routinematig goedkeuren van projecten, zelfs als die onmiskenbaar schadelijk zijn’ voor de Indiase bossen.

De experts hebben een brief naar het Indiase Ministerie van Milieu en Bossen gestuurd. Daarin hebben zij laten weten dat de verantwoordelijke diensten ‘niet de zorgvuldigheid in acht nemen die bij hun taak past’.

Ullas Karanth, een tijger-expert, Amita Baviskar, die uitgebreid over Indiase inheemse stammen heeft geschreven en Mahesh Rangaragan, een zeer gerespecteerde milieudeskundige, zijn alle drie onofficiële leden van het comité waar zij kritiek op hebben geuit.

In het kader van het Orissa project vertellen zij over de achteloze wijze waarop besluiten werden genomen: ‘Een gepensioneerde hoge ambtenaar beweerde dat er een dier met strepen was. Het zou een tijger of een hyena geweest kunnen zijn (en dit op basis van een discussie in een theehuisje langs de weg)!’

Lees het volledige nieuwsbericht op de Engelstalige website van Survival International

 

nieuwsbericht delen

 

Kom in actie. Help de Dongria Kondh

Ook jij kan rechtstreeks bijdragen aan het verbeteren van de levensomstandigheden en de toekomstperspectieven van de Dongria.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte: meld je aan voor onze Engelstalige mailings:

Meld u aan voor onze nieuws feed:

 

of volg ons online:

Nieuwsarchief