Amazone-indiaan waarschuwt VN voor ‘ernstig lijden’ van zijn volk 18 oktober 2011

Raoni Metuktire van de Kayapó-stam heeft de VN gewaarschuwd voor de Belo Monte dam die oorzaak is van 'ernstige lijden' .
Raoni Metuktire van de Kayapó-stam heeft de VN gewaarschuwd voor de Belo Monte dam die oorzaak is van 'ernstige lijden' .

© Antonio Bonsorte/Amazon Watch

Raoni Metuktire, een woordvoerder van de Kayapó-stam in het Braziliaanse Amazonegebied, reisde vorige maand af naar Geneve om te waarschuwen voor de verwoestende gevolgen die een geplande megastuwdam zal hebben voor zijn volk.

Raoni waarschuwde dat het Belo Monte stuwdamproject de oorzaak is van ‘ernstig lijden en bijzonder schadelijke gevolgen voor mijn volk en mijn verwanten’.

Als de Belo Monte dam gebouwd wordt, dan zal het de op twee na grootste ter wereld zijn en grote schade toebrengen aan het oerwoud en het leven van duizenden inheemse mensen, waaronder ook ongecontacteerde Indianen.

De stuwdam zou de visbestanden waarvan de plaatselijke gemeenschappen afhankelijk zijn voor hun voedsel, drastisch inkrimpen en omvangrijke ontbossing veroorzaken.

Bekijk een clip waarop Raoni waarschuwt voor de gevaren van de dam

Lees het volledige nieuwsbericht op de Engelstalige website van Survival International

 

nieuwsbericht delen

 

Kom in actie. Help de inheemse bevolking van Brazilië

Ook jij kan rechtstreeks bijdragen aan het verbeteren van de levensomstandigheden en de toekomstperspectieven van de Braziliaanse stammen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte: meld je aan voor onze Engelstalige mailings:

Meld u aan voor onze nieuws feed:

 

of volg ons online:

Nieuwsarchief