Botswaanse veiligheidstroepen in de Kalahari: Bosjesmannen vrezen het ergste 10 mei 2012

"Arrestatie Bosjesmannen ondanks hun verblijfsrecht in het CKGR."
"Arrestatie Bosjesmannen ondanks hun verblijfsrecht in het CKGR."
© Survival

Hoewel de Kalahari-Bosjesmannen formeel het recht hebben om te leven en te jagen in het Centrale Kalahari Natuurreservaat (CKGR) worden ze nog steeds gearresteerd en geïntimideerd door de veiligheidstroepen van de Botswaanse overheid.

Survival International heeft verschillende berichten ontvangen die melding maken van een permanent kamp met 18 politiemannen dat is opgezet vlak bij de Metsiamenong gemeenschap in het CKGR. Deze gemeenschap heeft zich in het verleden met succes verzet tegen de uitzettingspolitiek van de Botswaanse overheid.

De politie heeft tot nu toe 5 arrestaties verricht nadat ze in de gemeenschap vlees hadden aangetroffen dat door de jacht was verworven. Tot nu toe zijn geen aanklachten ingediend. In andere berichten wordt melding gemaakt van de aanwezigheid van militairen en paramilitairen in het reservaat. Hoewel de Bosjesmannen formeel het recht hebben om in het reservaat te jagen, heeft de regering dit onmogelijk gemaakt door, in weerwil van de wet, te weigeren jachtvergunningen aan hen te verstrekken.

Lees het volledige nieuwsbericht op de Engelstalige website van Survival International.

Bekijk de fotoreeks over de uitzetting van de Kalahari-Bosjesmannen.

"Bosjesmannen in Metsiamenong vieren hun overwinning in 2006."
"Bosjesmannen in Metsiamenong vieren hun overwinning in 2006."

© Survival International

 

nieuwsbericht delen

 

Kom in actie. Help de Bosjesmannen

Ook jij kan rechtstreeks bijdragen aan het verbeteren van de levensomstandigheden en de toekomstperspectieven van de Kalahari Bosjesmannen.

  • Een brief schrijven aan de president van Botswana is heel eenvoudig. Download en print onze voorbeeldbrief, onderteken en verstuur per post. Een brief met de post sturen is altijd effectiever dan een e-mail sturen.
  • Stuur een kopie van uw brief naar de Ambassade van Botswana in Brussel: Avenue de Tervuren 169, B-1040 Brussel, België en/of het Consulaat van Botswana in Amsterdam, Keizersgracht 310, 1016 EX Amsterdam, Nederland.
  • Stuur de brief ook naar de Braziliaanse ambassade in Den Haag, aan de Tweede Kamer en/of het Europees Parlement.
  • Doneer. Elk bedrag, hoe klein ook, helpt ons doelgericht campagne voeren.
  • Weinig geld/weinig tijd? Deel onze berichten op Facebook, onderteken onze petities of lees onze nieuwsbrief – dit zijn ook zeer doeltreffende manieren waarop je ons werk kunt ondersteunen.
  • Steun onze reisboycot naar Botswana.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte: meld je aan voor onze Engelstalige mailings:

Meld u aan voor onze nieuws feed:

 

of volg ons online:

Nieuwsarchief