Inheemse stammen sterven niet 'zomaar' uit...

Inheemse stammen sterven niet zomaar uit. Ze worden om het leven gebracht – en de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn hebben een naam en een adres.

De campagnes van Survival International hebben al meer dan 40 jaar lang inheemse stammen geholpen. Bij de erkenning van landeigendomsrechten; bij het tegenhouden van geweld en onderdrukking door regeringen; en bij het aan het licht brengen van mensenrechtenschendingen door multinationals.

Help mee, u kunt levens redden.

Bliksemacties: Meld u aan voor onze urgente acties.

U ontvangt van ons een e-mailbericht bij dringend acties, zoals e-mailacties of petities.

E-mailacties: Stuur een e-mail voor de Awá aan de Braziliaanse minister van Justitie.

De Awá-indianen leven in een beschermd reservaat in het Amazonegebied in het noordoosten van Brazilië. Desondanks wordt hun leefgebied in rap tempo ontbost door illegale houtkappers. Zonder het bos zal deze jager-verzamelaarstam uitsterven.

Awá-icon: Kom in actie voor de Awá-indianen.

Wees creatief met je fototoestel en een sticker, of maak een graffiti statement: verspreid onze boodschap aan de regering van Brazilië.

Onderteken onze petitie voor de geïsoleerde Indianen in Peru en onze boycot van de Andamaneilanden als vakantiebestemming.

Schrijf een brief voor de stammen in de Omovallei.

Langs de benedenloop van de Omorivier in zuidwest Ethiopië leven acht verschillende stammen met een gezamenlijke bevolking van ongeveer 200.000. Zij hebben hier al eeuwen geleefd. De toekomst van deze stammen hangt aan een zijden draad. Lees waarom.

Het blijkt steeds opnieuw dat het schrijven van brieven aan degenen die de touwtjes in handen hebben één van de meest effectieve manieren is om veranderingen te bewerkstelligen. Hoe werkt het? De brief wordt kant-en-klaar naar u gemaild; u hoeft deze alleen uit te printen, te ondertekenen en op de post te doen!

Andere lopende brievencampagnes: