Schrijf een brief voor de Awá

1. Brief schrijven 2. Afronden 3. Versturen

Ondanks dat het land van de Awá officieel een beschermd inheems reservaat is, wordt het gebied overspoeld door grote aantallen houthakkers, kolonisten en veeboeren. Grote delen van het land zijn al ontbost en compleet verwoest.

De overheid doet niets om de indringers weg te houden of de illegale houtkap te straffen. Uw steun is van groot belang voor het overleven van de Awá. Er zijn vele manieren waarop u kunt helpen.

Wat u kunt doen

Een brief aan de Braziliaanse overheid kan echt een verschil maken voor de Awá. Stuur een
korte, beleefde brief of fax (in het Portugees, Engels of Nederlands). U kunt onderstaande voorbeeldbrief sturen of de voorbeeldtekst naar wens aanpassen.

Exmo. Ministro José Eduardo Cardozo
Ministro da Justiça
Ministério da Justiça
Esplanada dos Ministerios, Bloco T
70064-900, DF
Brasilia
Brazil


oktober 17, 2017

Dear Minister Cardozo


 
Kan mijn brief een verschil maken?
Ja. Ervaring leert dat brieven van bezorgde burgers steeds weer overheden en organisaties ter verantwoording roepen. Door beleidswijzigingen zijn vele levens bespaard gebleven.

Wat is beter, per post versturen, faxen of mailen?
Uw brief heeft verreweg het meeste effect als u hem uitprint en per post verstuurt. U ontvangt per e-mail een PDF van uw brief, met een indicatie van de portokosten.

Wanneer er sprake is van een realistische kans dat brieven per mail of per fax gelezen worden, verstrekken wij deze gegevens ook. Echter, e-mail adressen veranderen en faxmachines worden afgesloten. Dus stuur uw brief bij voorkeur per post.