Baanbrekend boek over inheemse volken

Tribal peoples for tomorrow’s world
Tribal peoples for tomorrow’s world

© Survival

Baanbrekend nieuw boek waarin zorgvuldig wordt afgerekend met de vele en hardnekkige vooroordelen die bestaan over inheemse volken. Tribal peoples for tomorrow’s world is het eerste boek dat deze thema’s integraal behandelt.

Dit inleidende handboek over de inheemse volken en stammen in de wererld werd geschreven door Stephen Corry, directeur van de mensenrechtenorganisatie voor inheemse stammen Survival International. Corry heeft hiervoor kunnen putten uit zijn meer dan 40-jarige ervaring als antropoloog en inheemse rechtenactivist. Vaktermen worden in het boek vermeden, waardoor het geschikt is voor een breed lezerspubliek.

Stephen Corry spant zich al sinds 1972 in om de rechten van inheemse volken te bevorderen. Hij ziet niet-aflatende druk van de publieke opinie als het beste middel om inheemse rechten te beschermen.

Tribal peoples for tomorrow’s world bevat tevens talloze fascinerende en onbekende wetenswaardigheden over inheemse volken, zoals het belang van het voedingsgewas maniok dat in onbewerkte vorm dodelijk is, het uitzonderlijk grote aantal klanken die Bosjesmannen gebruiken om te communiceren, wat Andaman-stammen doen met moedermelk en de indrukwekkende getuigenissen van de enige overlevende van een Braziliaanse stam.

Oscar-winnaar Colin Firth (The King’s Speach): “Dit boek maakt hard dat wij veel meer kunnen leren van inheemse volken dan andersom. Buitengewoon boeiend en overtuigend.”

Beeldend kunstenaar Damien Hirst: “Dit boek maakt op een verfrissende en originele wijze duidelijk wie de inheemse volken in werkelijkheid zijn en wat hun opmerkelijk grote verdiensten.”

U kunt het boek als paperback bestellen bij Survival International ((US$12 / £8 / €9) of downloaden als e-book bij Amazon en andere online boekhandels (US$2.99 / £1.99 / €2.99).

Buy from Survival’s online shop

Corry, Stephen, Tribal peoples for tomorrow’s world (Alcester: Freeman Press, 2011), (303 pagina’s,12 pagina’s met afbeeldingen) ISBN 9781447424130.

Ongecontacteerde Indianen in Brazilië, gefotografeerd tijdens een expeditie van de Braziliaanse overheid in mei 2008.
Ongecontacteerde Indianen in Brazilië, gefotografeerd tijdens een expeditie van de Braziliaanse overheid in mei 2008.
© G. Miranda/FUNAI/Survival