Filter

Filter by tribe

Filter by country

Filter by date

Nieuws uit februari 2009


Bedreigde stam Amazone vermeld in Sunday Times

De Enawene Nawe, een kleine en geïsoleerde stam in het Amazone-gebied, wordt vermeld in een artikel van journaliste Christine Lamb in het Britse Sunday Times Magazine.

Survival roept op tot boycot Graff diamanten bij Oscaruitreikingen

Survival International heeft Oscar genomineerde actrices Kate Winslet en Penelope Cruz opgeroepen om geen diamanten van Graff te dragen tijdens de uitreiking van de Oscars. De juwelier bezit 9% van de aandelen in het controversiële bedrijf Gem Diamanten,

Papoea advocaat vrijgesproken van belediging

Een mensenrechtenadvocaat die opkomt voor de rechten van de inheemse bevolking van Papoea is vrijgesproken van de aanklacht dat hij verantwoordelijk was voor het doorsturen van een bericht met daarin een, voor de Indonesische president, beledigende tekst.

Yanomami stellen mijnwerkers ultimatum

De Yanomami van de Paapiú-gemeenschap in het Braziliaanse Amazonegebied eisen dat de autoriteiten honderden illegale mijnwerkers van hun land verwijderen.

Survival richt zich op Graff diamanten

Survival International heeft beroemdheden die Graff-diamanten dragen, waaronder Victoria Beckham, Naomi Campbell en Elizabeth Hurley, opgeroepen om af te zien van het dragen van deze sieraden. Ook richt Survival zich op de Oscar-nominaties om te voorkome