Urgente petitie

Boycot toerisme naar de Andamaneilanden

© G Chamberlain/ Survival

Op de Indiase Andamaneilanden leven verschillende geïsoleerde inheemse volken, waaronder de Jarawa, een stam die bestaat uit ongeveer 400 leden. De Jarawa hebben pas sinds 1998 contact met de buitenwereld. ‘Contact’ moet voor zo’n geïsoleerde stam heel erg geleidelijk en in hun eigen tempo gebeuren, omdat ze geen immuniteit hebben voor ziektes zoals griep en mazelen. Als er een epidemie uitbreekt zou de hele stam kunnen uitsterven, zoals al is gebeurd met andere inheemse stammen op de Andamaneilanden.

Elke dag rijden honderden toeristen over de Andaman Trunk road door het reservaat van de Jarawa, in de hoop een glimp op te vangen van het inheemse volk. Het lijkt wel of ze op safari zijn.

De Andaman Trunk road is illegaal: in 2002 werd door het hooggerechtshof in India besloten dat de weg gesloten moest worden, maar meer dan 10 jaar later is deze nog steeds in gebruik.

Help ons druk uit te oefenen op de plaatselijke overheid door te ondertekenen dat u de Andamaneilanden als vakantiebestemming zult boycotten totdat er een einde komt aan de mensensafari’s.

handtekeningen : Help ons 20.000 handtekeningen te bereiken!

Ik boycot de Andamaneilanden als vakantieoord totdat er een einde komt aan de mensensafari’s. Er moet een alternatieve route worden ingesteld die niet door het land van de inheemse Jarawa voert.

 

wordt nooit doorgestuurd of gespammed

We’d love to keep you updated about our work and the latest campaign developments, articles, films and breaking news, together with requests for your action when it's most needed.

The information you provide will be held by Survival International Charitable Trust. You can change how you hear from us at any time, by calling our Supporter Services Team on 020 7687 8700 or emailing us at [email protected]. For more information about how Survival processes personal data, please see our Privacy Policy